Over Ons

Na de hoopvol stemmende verkiezingsuitslag  in Frankrijk is het nu tijd om door te gaan. Want we zijn er nog lang niet: Brexit, Trump, Wilders, Le Pen, Alternative für Deutschland…

Er staan nog meer verkiezingen gepland. Speciaal de parlementsverkiezingen van 24 september in Duitsland en de verkiezingen van 20 en 21 oktober in Tjechië.

Alle reden om een krachtig PRO-EUROPA geluid te laten horen. En om te laten zien dat we Europa niet willen verliezen.

Ons doel en onze bijdrage

 

We zijn er van overtuigd dat het merendeel van de burgers in Europa de fundamentele waarden van de Europese Unie onderschrijft, evenals het vermogen  van de Unie om te veranderen en om zich verder te ontwikkelen. Deze burgers willen deze waarden niet opgeven voor nationalistische tendensen die belangrijke verworvenheden op de tocht zetten. Niets minder dan de verdediging van het Europese samenwerkingsverband – dat  veiligheid, vrijheid en de rechtsstaat garandeert – staat op het spel.

Helaas worden in het publieke debat vooral de negatieve en destructieve stemmen naar voren gebracht!

Daarom: Laat de Pulse of Europe overal zien en horen. Wij allen moeten nu  positieve energie tegenover destructieve krachten zetten. De Europese hartslag moet overal gevoeld worden.

We zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het mislukken of slagen van onze toekomst. Niemand kan zich verontschuldigen om niets te doen. Alleen maar hopen dat alles vanzelf goed komt is niet voldoende en zelfs gevaarlijk.

Nu, met de verkiezingen in Duitsland op komst, is de tijd gekomen om ons uiterste best te doen met zoveel mogelijk mensen het pro-Europa geluid uit te dragen.

Maar ons doel is groter: Pulse Of Europe wil met zoveel mogelijk burgers alle pro-Europese krachten ondersteunen en samenbrengen, ook na de verkiezingen.

Als wij door heel Europa een menselijke ketting vormen, dan blijven we met elkaar verbonden

Elke 1e zondag van de maand om 14:00 uur ontmoeten wij elkaar

In heel veel steden is de Pulse of Europe actief. Voor een overzicht kun je kijken op de centrale website van de Pulse of Europe https://pulseofeurope.eu/

Willen jullie zelf Pulse of Europe-bijeenkomsten organiseren, neem aub vooraf even contact op met [email protected].

 We hopen dat veel landen, steden en dorpen mee gaan doen.

Op de hoogte blijven? Meedoen, helpen? Laat je e-mailadres achter: http://pulseofeurope.nl/emailachter/

Hoe we ons zelf zien

We willen benadrukken dat de Pulse of Europe een burgerinitiatief is dat niet gelieerd is aan de doelen van enige specifieke politieke partij. Integendeel: diversiteit is goed en het Europese idee kan op vele verschillende manieren worden gerealiseerd. De verkiezingen zijn het moment waarop hiervoor de hoofdlijnen worden uitgezet.

We zijn niet tegen iets, maar vóór iets. Dit is geen tijd voor protest. Het is tijd om op te komen voor de gedeelde kernwaarden van onze gemeenschap vanuit een positieve grondhouding.

De grondbeginselen van de Pulse of Europe zijn te vinden op de pagina “Over ons”.

We vragen je om onze oproep via je netwerk aan zoveel mogelijk mensen, instituties en bedrijven door te geven. Wees actief – we kijken ernaar uit om gezamenlijk positieve energie Europa in te sturen

Let's be the Pulse Of Europe!